Спецслужби РФ завербували вбивцю Вороненкова ще в 2014 році

Спецслужби РФ завербували вбивцю Вороненкова ще в 2014 році

Укрінформ
Вбивця екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова був агентом російських спецслужб в українських силових структурах - РФ завербувала його ще в 2014 році.

Про це радник міністра МВС Антон Геращенко сказав під час програми "Право на владу", передає ТСН.

"Він (Вороненков, - ред.) був убитий агентом російських спецслужб з українських силових структур, що проходив там службу, а потім отримав наказ на ліквідацію "ворога Росії", - сказав Геращенко.

Радник глави МВС також підтвердив, що вбивця Вороненкова дійсно відслужив 13 місяців в Національній гвардії України. При цьому він не був учасником бойових дій, хоча і мав відповідне посвідчення.

"Зараз правоохоронці вивчають всю історію його перебування в Україні, опитують його колишніх товаришів по службі", - розповів радник міністра.

Також, за словами Геращенка, поранений охоронець Вороненкова прооперований, він перебуває у важкому, але контрольованому стані. За словами депутата, охоронця поки допитати не можуть.

"Є досить велика кількість свідчень очевидців, записів відеокамер, і свідчення охоронця будуть тоді, коли йому буде зручно їх давати у зв'язку зі станом здоров'я", - сказав Геращенко.

Нагадаємо: Вороненкова вбили у четвер, коли він виходив з готелю із своїм охоронцем. Невідомий відкрив по них вогонь. Охоронець був поранений, однак зміг застосувати зброю у відповідь і поранив нападника, який згодом помер у лікарні.

Вороненков був свідком ГПУ у справі про зраду екс-президента Віктора Януковича.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-