Напад на голову Вищої ради правосуддя здійснили 7 студентів і 2 школярів - Матіос

Напад на голову Вищої ради правосуддя здійснили 7 студентів і 2 школярів - Матіос

Укрінформ
Напад на голову Вищої ради правосуддя Ігоря Бенедисюка мав замовний характер і був організований з метою залякування і тиску.

Про це повідомив під час прес-конференції головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

"Напад на голову Вищої ради правосуддя Бенедисюка Ігоря Михайловича та його дружину мав замовний характер", - сказав він.

Прокурор розповів, що замовники використовували школярів та студентів, якими керували члени радикальних націоналістичних молодіжних організацій.

"Напад організований з метою залякування і тиску, що, за планом замовників, повинно було перешкодити переобранню Бенедисюка на посаду голови Вищої ради правосуддя та здійсненню його посадових обов`язків в частині розгляду дисциплінарних проваджень відносно більше двохсот суддів лише у поточному році", - додав Матіос.

Як основні версії нападу розглядаються помста відсторонених від здійснення правосуддя служителів Феміди, які порушили присягу під час Революції Гідності. Також перевіряється спроба тиску з боку суддів, питання про відсторонення яких наразі перебувають на розгляді ВРП. Крім того, не виключаються прояви конкурентної боротьби за посаду голови ВРП.

Слідство встановило всіх виконавців нападу, серед яких - семеро студентів і двоє школярів. Також правоохоронці мають певні напрацювання стосовно виявлення замовників нападу, зазначив Матіос.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-