У соратників Януковича і Клюєва провели обшуки. ГПУ показало, що знайшли

У соратників Януковича і Клюєва провели обшуки. ГПУ показало, що знайшли

Фото
Укрінформ
Співробітники Генпрокуратури, НАБУ та Нацполіції провели ряд обшуків у соратників екс-президента Віктора Януковича і колишнього глави АП Андрія Клюєва.

Про це інформує прес-служба ГПУ.

"Департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України спільно з Національним антикорупційним бюро, Департаментом карного розшуку Національної поліції України, а також управлінням карного розшуку Національної поліції України у Донецькій області у рамках кримінального провадження, що розслідується за фактами злочинної протидії протестним акціям, вчиненні вбивств та інших злочинів під час Майдану, проведено ряд обшуків у місті Києві та Донецькій області у осіб з оточення В. Януковича та А. Клюєва", - йдеться в повідомленні.

Під час обшуків вилучено ряд предметів та документів, що в сукупності з іншими наявними доказами мають важливе значення для дослідження обставин, що встановлюються у кримінальному провадженні.

Серед вилученого – кілька тисяч набоїв, документи, у тому числі за підписом ватажка "ДНР", спеціальні пристрої дистанційного доступу до рахунків у іноземному банку, фінансові схеми та документи "чорнової бухгалтерії", печатка офшорної компанії, електронні носії інформації.

"Тривають слідчі дії, пов’язані з аналізом та перевіркою отриманих у такий спосіб даних, з метою прийняття відповідних процесуальних рішень, встановлення і притягнення до кримінальної відповідальності осіб, причетних до організації та фінансування злочинів щодо протидії протестним акціям", - додали в ГПУ.

Фото: gp.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-