Порошенко: Правильна відповідь на загрозу РФ - збільшення витрат на армію

Порошенко: Правильна відповідь на загрозу РФ - збільшення витрат на армію

Укрінформ
Єдиною правильною відповіддю на російську військову загрозу є збільшення витрат на сектор безпеки та оборони України.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час п’ятого засідання Ради регіонального розвитку у понеділок у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Головною є російська військова загроза. І вона походить не лише з окупованих районів Донбасу, вона нависає по всій лінії кордону з Росією. Правильна відповідь на цей виклик лише одна: якщо на початок 2014 року витрати на оборону становили 1% ВВП, то в 2016 році нашими спільними зусиллями ми довели ці витрати до 3,2%, і не виключено, що цю частку прийдеться збільшити іще. Якщо ж врахувати загальні витрати на оборону та безпеку, то вони вже зараз перевищують 5% валового внутрішнього продукту”, - заявив Порошенко.

Водночас, повторне народження і зміцнення Збройних сил України спонукало Кремль помножити свої зусилля із внутрішньої дестабілізації в Україні, зазначив Президент.

“Інформаційна війна, розповсюдження фейкових новин, сіяння паніки та зневіри... Стимуляція і симуляція протестних рухів та маніпуляція у своїх інтересах деякими праворадикальними угрупованнями... Просування лукавої ідеї дострокових виборів, щоб посилити представництво лояльних до Кремля сил, відрядження в Україну диверсійних груп, підготовка терористичних актів – ось далеко не повний інструментарій Кремля”, - сказав Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-