Порошенко вимагає неупередженого розслідування нападу на голову ВРП

Порошенко вимагає неупередженого розслідування нападу на голову ВРП

Укрінформ
Напад псевдоактивістів у балаклавах на голову Вищої ради правосуддя минулого тижня націлений на зрив судової реформи. Цим інцидентом займатиметься Генпрокуратура.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час відкриття п’ятого засідання Ради регіонального розвитку у понеділок у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“А от напад псевдоактивістів в балаклавах на голову Вищої ради правосуддя минулого тижня - це не що інше, як спроба зірвати судову реформу, законсервувати той неприйнятний стан речей,  залякати суддів і тих, хто бере участь у реформуванні Верховного Суду... Держава має і буде забезпечувати суддям і посадовим особам органів системи правосуддя належний захист. Вимагаю від правоохоронних органів - не знаю, хто це розслідує, чи прокуратура, чи Національна поліція - швидкого та неупередженого розслідування цього кричущого інциденту, ефективних дій з боку цих органів”, - заявив Порошенко.

Відразу після заяви Президента присутній на засіданні генпрокурор Юрій Луценко зазначив, що бере розслідування під свій контроль.

“Генеральний прокурор Юрій Віталійович каже, що забирає сьогодні цю справу до себе. Сподіваюсь, що вона буде у Вас на особистому контролі”, - сказав Порошенко.

Як повідомлялося, раніше голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк заявив, що група невідомих у кількості 10-15 осіб у балаклавах, з фаєрами погрожували знищенням йому та його сім'ї, блокували автомобіль, пошкодили майно. Бенедисюк вважає, що напад на нього пов'язаний з його професійною діяльністю і стався через звільнення суддів Інни Отрош, Віктора Татькова та відсторонення Артура Ємельянова. 

Національна поліція розпочала розслідування за фактом подій біля будинку голови Вищої ради правосуддя у столиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-