Висоту вежі на Чонгарі збільшать до 200 метрів – Стець

Висоту вежі на Чонгарі збільшать до 200 метрів – Стець

Укрінформ
Після проведення конкурсу на цифрове телебачення висота вежі на Чонгарі буде збільшена зі 150 до 200 метрів.

Про це сьогодні під час офіційного відкриття телекомунікаційної вежі заявив міністр інформаційної політики України Юрій Стець, повідомляє Мінінформполітики.

"Після проведення конкурсу на цифрове телебачення висота вежі на Чонгарі буде збільшена до 200 м. Із 92 до 110 метрів цього року буде збільшено висоту вежі й у Чаплинці. Також розглядається можливість побудови ще однієї вежі на адмінкордоні з Кримом. Планується, що упродовж року кількість радіостанцій, які мовлять на Крим, буде збільшена вдвічі," - сказав Стець.

Під час урочистостей на Чонгарі голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко також повідомив, що впродовж найближчих тижнів регулятор отримає від Українського державного центру радіочастот прораховану цифрову частоту, а наступного місяця «буде оголошено конкурс на місця в Чонгарському мультиплексі».

За результатами конкурсу на Крим на постійній основі мовитимуть від 4 до 6 українських телерадіокомпаній. Завершення всіх робіт на Чонгарській вежі дало змогу сьогодні запустити тестове цифрове мовлення на територію Криму для аналізу ефективності охоплення сигналом.

На півострів нині мовлять 6 українських телерадіокомпаній. Також у тестовому режимі розпочала роботу радіостанція «Крим.Реалії» на частоті 105,9 МГц із потужністю передавача 5 кВт. Повноцінно вона запрацює у травні. Наразі з Чонгара вже транслюються передачі Українського радіо – на частоті 100,7 МГц, радіо «Мейдан» - 101,4 МГц, «Херсон FM» – 107,8 МГц.

Як повідомляв Укрінформ, 17 березня в с. Чонгар Херсонської області за участі міністра інформаційної політики Юрія Стеця, міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадима Черниша, голови Меджлісу кримськотатарського народу, народного депутата Рафата Чубарова, голови Нацради з питань телерадіомовлення Юрія Артеменка, а також члена Нацради Сергія Костинського та голови Херсонської облдержадміністрації Андрія Гордєєва офіційно відкрито телекомунікаційну вежу, побудовану для організації українського мовлення на територію окупованого Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-