Клімкін розповів про надійність партнерства з Польщею

Клімкін розповів про надійність партнерства з Польщею

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін і міністр закордонних справ Республіки Польща Вітольд Ващиковський під час зустрічей у Варшаві у форматі «віч-на-віч» та у розширеному складі обговорили питання взаємодії в умовах сучасних викликів та загроз.

Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

"Питання безпеки, енергетичної співпраці, євроінтеграційного та євроатлантичного курсу України, регіональної взаємодії в умовах сучасних викликів та загроз, пов’язаних з триваючою російською агресією, були серед ключових питань порядку денного переговорів глав МЗС", - йдеться у повідомленні.

Міністри засудили нещодавні акти вандалізму проти місць пам’яті у Польщі та в Україні, відзначивши, що ці провокації є частиною гібридної війни, яку проводить Росія, намагаючись завдати шкоди нашому партнерству. «Відповіддю на дії вандалів стане ще тісніша співпраця між Україною та Польщею, у тому числі, щоб знайти і покарати цих злочинців», - підкреслив Клімкін.

Польська сторона, у свою чергу, запевнила у готовності й надалі докладати зусиль для зміцнення солідарної позиції усього демократичного світу на підтримку територіальної цілісності і суверенітету України, а також сприяти у проведенні внутрішніх реформ у нашій державі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-