Оборонний комітет проситиме ГПУ відкрити справу на Семенченка і Парасюка

Оборонний комітет проситиме ГПУ відкрити справу на Семенченка і Парасюка

Укрінформ
Парламентський комітет з питань національної безпеки та оборони планує звернутися із заявою до Генеральної прокуратури з приводу дій народних депутатів Семена Семенченка (фракція "Самопоміч") та Володимира Парасюка (позафракційний), які опікуються учасниками торгової блокади на Донбасі.

Про це журналістам розповів секретар комітету Іван Вінник (фракція БПП), повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мені було особисто доручено розробити проект заяви, підписати і відправити її в Генеральну прокуратуру. Сподіваємося, буде зареєстроване кримінальне провадження... Якщо Онищенко за нанесення збитків державі був притягнутий до кримінальної відповідальності,... втік з країни, якщо Насіров знаходиться в СІЗО за нанесення збитків державі, чому, наприклад, Парасюк або Семенченко за ті самі, а насправді, більші збитки, мають уникнути покарання? Ні, того не буде, закон один для всіх", - сказав він.

За словами депутата, блокування тривало орієнтовно 59 днів, мова йде про 2-3 мільярди гривень, і це лише прямі збитки.

Як повідомляв Укрінформ, генпрокурор Юрій Луценко не виключив, що Парасюку може бути оголошена підозра, і як наслідок до парламенту направлять подання про зняття з нього депутатської недоторканності.

Як повідомлялося, до ЄРДР внесені дані за фактом побиття Парасюком сімох правоохоронців на блокпосту біля Слов’янська 14 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-