Гройсман каже, що блокувальники обрали “гірший шлях”

Гройсман каже, що блокувальники обрали “гірший шлях”

Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман закликає припинити спекуляції на темі «вугільної блокади», оскільки це шкодить країні.

Про це він написав у Facebook.

«Закликаю усіх, хто хоче заробити політичні дивіденди на цій ситуації - припинити будь-які спекуляції. Нам усім треба зосередитись на тому, як розвивати і відроджувати Україну. А тих, хто хоче цьому перешкодити, і так більш ніж достатньо», - наголосив Гройсман.

На його думку, "вугільна блокада" уже завдала значної шкоди Україні.

Прем’єр-міністр нагадав, що він особисто та члени уряду не раз зверталися до її ініціаторів із закликом спільно протидіяти незаконному переміщенню товарів. «Натомість останні дні показали, що вони обрали гірший шлях - шлях дестабілізації ситуації. Це неприпустимо. Вважаю, що врешті-решт усі в нашій країні мають навчитись дотримуватись закону, незалежно від своєї посади і статусу, наявності чи відсутності недоторканності. Вважаю, що правоохоронці діяли відповідно до норм чинного законодавства», - підкреслив Гройсман.

Як повідомлялося, так звана торгова блокада триває на залізничних коліях та деяких дорогах Донбасу з січня.

14 березня у Слов'янську на блокпосту стався конфлікт між правоохоронцями за участю народного депутата Володимира Парасюка і прибічників блокади. В результаті конфлікту 7 працівників поліції опинилися в лікарні з травмами різного ступеня тяжкості.

Поліція звернулася до Генпрокуратури з проханням дати оцінку діям народного депутата Парасюка, під керівництвом якого було скоєно напад на правоохоронців на посту при в'їзді в Слов'янськ.

За цим фактом слідчим управлінням ГУНП у Донецькій області під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-