Поліція і Нацгвардія готові виконати рішення Радбезу - МВС

Поліція і Нацгвардія готові виконати рішення Радбезу - МВС

Укрінформ
Національна поліція і Національна гвардія України готові виконати рішення Ради національної безпеки і оборони України щодо тимчасового припинення вантажних перевезень через лінію зіткнення в зоні проведення АТО.

Про це в середу Укрінформу заявив директор департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко.

"Безумовно, силами Національної поліції та Національної гвардії України, які знаходяться в зоні АТО, рішення РНБО буде виконано в той спосіб, як напише штаб АТО", -  сказав він.

Шевченко наголосив, що Нацполіція і Нацгвардія мають достатньо сил і засобів для того, щоб виконати це рішення.

Як повідомляв Укрінформ, 15 березня Рада національної безпеки й оборони України ухвалила рішення тимчасово припинити переміщення вантажів через лінію розмежування в зоні збройного конфлікту на Донбасі. Як повідомив секретар РНБО Олександр Турчинова за результатами засідання, до 13.00 середи мають перекрити всі автомобільні та залізничні шляхи, які ведуть до лінії зіткнення.

Президент України Петро Порошенко заявив, що винятком мають бути лише гуманітарні вантажі українських і міжнародних гуманітарних організацій, ООН, Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Уряд має невідкладно розробити і запровадити план заходів із забезпечення безпечного і надійного функціонування паливно-енергетичного і металургійного комплексу України, проаналізувати негативний вплив на економіку та бюджет країни від тимчасового припинення переміщення вантажів через лінію зіткнення та вжити заходів щодо його мінімізації.

Нагадаємо, від січня активісти, серед яких депутати Верховної Ради та люди, що називають себе ветеранами АТО, блокують деякі ділянки залізниці з вимогою припинити торгівлю з окупованими районами Донбасу.

13 березня співробітники Служби безпеки України в зоні проведення АТО під час контрдиверсійні заходів в населених пунктах Торецькому, Щербинівка і Курдюмівка затримали 43 особи зі зброєю. У поліції Донецької області заявляли, що всіх затриманих "блокувальників" відпустили, жоден з них не мав тілесних ушкоджень.

У низці регіонів України відбулися акції протесту на підтримку "торгової блокади".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-