СБУ і Нацбанк мають за добу розробити санкції проти російських банків - Радбез

СБУ і Нацбанк мають за добу розробити санкції проти російських банків - Радбез

Укрінформ
Нацбанк і СБУ мають проаналізувати діяльність банківських установ України, у капіталі яких є частка державних банків РФ, та протягом доби внести пропозиції щодо запровадження проти них санкцій.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Турчинов за результатами сьогоднішнього засідання, повідомляє прес-служба РНБО. 

“Національному банку України, Службі безпеки України доручено проаналізувати діяльність банківських установ України, у капіталі яких є частка державних банків РФ, та протягом доби внести відповідні пропозиції, зокрема щодо запровадження проти них санкцій”, - заявив Турчинов.

Як повідомляв Укрінформ, 10 березня на засіданні Кабміну міністр внутрішніх справ Арсен Аваков закликав владу запровадити санкції проти української "дочки" "Сбербанку России".

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман розповів, що мав розмову з Президентом України та головою Нацбанку щодо ситуації з ПАТ "Сбербанк" і висловив сподівання, що "Нацбанк і РНБО дуже швидко відреагують".

Раніше повідомлялося, що "Сбербанк России" розпочав обслуговування у своїх відділеннях клієнтів з "паспортами громадян "ДНР" і "ЛНР".

Водночас у ПАТ "Сбербанк" заявили, що фінустанова не обслуговувала і не має наміру обслуговувати клієнтів на підставі документів, виданих на тимчасово не підконтрольних українській владі територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-