Слідком РФ анонсує перший суд над росіянином, який воював за Україну

Слідком РФ анонсує перший суд над росіянином, який воював за Україну

Укрінформ
Слідчий комітет Росії вперше направив до суду "заочну" кримінальну справу проти росіянина Артема Широбокова, який воював на Донбасі на боці України в лавах батальйону "Азов".

Про це повідомляє РІА Новости з посиланням на СКР.

"Завершено розслідування у кримінальній справі щодо громадянина РФ Артема Широбокова. Йому заочно пред'явлено звинувачення за статтею "Участь найманця в озброєному конфлікті або воєнних діях", - йдеться у повідомлкенні.

Російське слідство стверджує, що Широбоков виїхав в Україну на початку 2014 року, надалі добровільно вступив до складу батальйону "Азов" і пройшов спеціальну підготовку, навчившись поводженню з вогнепальною зброєю, вибуховими речовинами і отримавши необхідні знання про військову стратегію і тактику. У СКР заявляють, що в 2014 і 2015 роках росіянин разом з іншими бійцями зазначеного підрозділу брав участь у бойових діях на сході України. Наголошується, що Широбоков продовжує перебувати на території України. Тому в Росії судове рішення щодо нього виноситиметься заочно.

За даними Слідкому РФ, це перша кримінальна справа у слідчій практиці СК Росії, заочно направлена до суду щодо особи, обвинуваченої у найманстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-