Слідком РФ влаштував обшук керівнику Інституту книги в Москві

Слідком РФ влаштував обшук керівнику Інституту книги в Москві

Укрінформ
Слідчий комітет РФ 10 березня провів багатогодинний обшук у Олександра Гаврилова, літературного критика і програмного директора Інституту Книги в Москві.

Про це повідомляє «Відкрита Росія».

«Слідчий комітет провів обшук у Олександра Гаврилова, літературного критика і програмного директора Інституту Книги. Олександр Гаврилов проходить свідком у «справі Александріни Маркво», дружини Володимира Ашуркова, виконавчого директора Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального. Обшук почався о 7 ранку і тривав 6 годин», - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що слідчі забрали у Гаврилова стільниковий телефон і ноутбук (з цієї причини «Відкритій Росії» не вдалося зв'язатися з ним). При цьому, відповідно до законів РФ, у свідка не можна нічого вилучати.

Александріна Маркво і Володимир Ашурков ще в 2014 році отримали політичний притулок у Великій Британії.

Слідчий комітет Росії звинувачує голову рекламної агенції та продюсерського центру "Бюро17" Александріну Маркво у крупному шахрайстві в 2010-2014 роках. Як заявив тодішній офіційний представник СКР Володимир Маркін, приводом для перевірки компанії стали публікації в ЗМІ, зокрема, твердження, що з 2012 року московська влада фінансує опозиціонера Олексія Навального. За словами Маркіна, в організованих Маркво заходах взяли участь письменники та інші діячі культури, які виявилися членами "Координаційної ради опозиції" та "Ліги виборців". Серед них - письменники Дмитро Биков, Лев Рубінштейн, Віктор Шендерович, Борис Акунін, телеведучі Михайло Шац і Тетяна Лазарєва.

Як повідомлялося, 28 лютого багатогодинні обшуки СКР відбувалися у російських правозахисниць Зої Світлової («Відкрита Росія») й Олени Абдуллаєвої (Gulagu.Net).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-