У військовій прокуратурі пояснили, навіщо РФ

У військовій прокуратурі пояснили, навіщо РФ "забула" про лист Януковича

Укрінформ
Відповідь Генпрокуратури Російської Федерації на запит української сторони, в якій спростовується факт заклику екс-президента Віктора Януковича ввести війська в Україну, свідчить про спроби сприяння йому в уникненні кримінальної відповідальності за скоєні злочини.

Про це повідомив у коментарі "Буквам" прокурор Головної військової прокуратури ГПУ Руслан Кравченко.

"Враховуючи позицію Росії про невизнання нею воєнної агресії на території АР Крим, у Донецькій і Луганській областях, а також невизнання присутності і участі її збройних сил у воєнному конфлікті на території України, зазначене повідомлення Генеральної прокуратури РФ і викладене в ньому спростування озвучених раніше вищим державним керівництвом країни тверджень і оприлюднених ними ж документів, свідчить про спробу сприяти Януковичу в уникненні кримінальної відповідальності в скоєнні інкримінованого йому злочину, а також цинічному приховуванні злочинів щодо ведення агресивної війни", - відзначив Кравченко.

Він нагадав, що під час досудового розслідування в кримінальному провадженні відносно Януковича ГПУ направила ряд клопотань до Генеральної прокуратури РФ про надання міжнародно-правової допомоги, у тому числі щодо допиту Януковича, а також вилучення заяв із закликами до президента РФ Володимира Путіна про застосування російських військ на території України.

"Сьогодні, 9 березня, Генеральна прокуратура України отримала відповідь Генеральної прокуратури Росії, в якій зазначається, що "до адміністрації президента Російської Федерації і Ради Федерації Федеральних зборів РФ жодні заяви Януковича В.Ф. з проханням використати збройні сили Російської Федерації на території України не надходили і зазначеними державними органами не розглядалися. Будь-які заяви президента України Януковича В.Ф. не були приводом для звернення президента Російської Федерації до Ради Федерації Федеральних зборів РФ про дачу згоди на використання ЗС РФ на території України", - повідомив Кравченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-