Адвокати Насірова оскаржили рішення суду

Адвокати Насірова оскаржили рішення суду

Укрінформ
Керівник Державної фіскальної служби Роман Насіров не вноситиме заставу, принаймні, до розгляду апеляції на рішення Солом'янського суду.

Про це повідомляє "Українська правда".

"До апеляції точно ніхто не буде вносити заставу", - заявив адвокат Ігор Черезов.

Він повідомив, що у вівторок вранці до Київського Апеляційного суду була подана скарга на рішення судді Бобровника.

"Ми будемо сподіватися на притомне рішення по нашій апеляції. Я маю на увазі таке, що грунтується на матеріальному стані мого підзахисного, а не на вельми спірній експертизі, яку доклали до справи детективи САП", - сказав Черезов.

Щодо дати розгляду апеляції адвокат сказав: "Думаю, що це буде не раніше, ніж наступного тижня, тому що головуючий суддя Бобровник оголосив, що повний текст рішення оголосить 9 березня, а значить до цього моменту всі матеріали судового провадження не можуть потрапити до Апеляційного суду Києва".

Як повідомляв Укрінформ, Солом'янський райсуд міста Києва 7 березня частково задовольнив клопотання прокурорів САП щодо обрання запобіжного заходу голові ДФС, який підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Суд вирішив обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб з можливістю внесення застави 100 млн грн, хоча САП просила встановити грошову заставу у розмірі 2 млрд грн.

2 березня 2017 року детективи Національного антикорупційного бюро на виконання доручення прокурора САП вручили повідомлення про підозру голові Державної фіскальної служби України Роману Насірову. Слідство вважає, що Насіров протягом 2015-2016 років, діючи в інтересах народного депутата України Олександра Онищенка, особисто ухвалив низку безпідставних та незаконних рішень про розстрочення податкового боргу та зобов'язань ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

Ці рішення були ухвалені ним з порушенням визначеної законом процедури, а саме за відсутності належного обгрунтування та законних підстав, що спричинило державі підтверджену висновком експерта шкоду близько 2 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-