Вивезти не можна лишити: Насіров досі у суді через бюрократичні складнощі

Вивезти не можна лишити: Насіров досі у суді через бюрократичні складнощі

Укрінформ
Відсторонений голова Державної фіскальної служби Роман Насіров наразі залишається у приміщенні суду, де йому сьогодні мали обрати запобіжний захід, оскільки немає документа, який би дав право на його вивезення з суду. 

Про це "Українській правді" повідомили в Національному антикорупційному бюро.

За словами представників НАБУ, "заява речниці суду не є підставою для цього (його транспортування - ред.). Жодного офіційного документу з суду не надано".

На місці залишаються також детективи Національного антикорупційного бюро. "Ми стоїмо, поки нам не дадуть офіційний документ", - додали в НАБУ.

Адвокати Насірова повідомили, що їх підзахисний до цих пір перебуває за гратами на четвертому поверсі суду. Перед цим дружина Насірова викликала швидку допомогу, але лікарі до нього поки не мають доступу. "Швидка" залишається під будівлею суду.

Водночас народний депутат Мустафа Найєм закликав усіх небайдужих зібратися в неділю о 19:00 під будівлею Солом'янського суду Києва, де не змогли обрати запобіжний захід голові ДФС Насірову.

"Здається, вони не зрозуміли. Або ми й далі живемо в цьому абсурді, ковтаючи цей маразм і чекаючи, коли нам знову плюнуть в обличчя. Або злодії, мародери, казнокради і шулери почнуть відступати. Справа Романа Насірова має стати моментом істини", - написав депутат у Facebook.

Як повідомлялося, Солом'янський суд Києва не зміг обрати Роману Насірову запобіжний захід. Сторона захисту заявила відвід слідчого судді у справі, однак суд не зміг розглянути заяву про відвід, бо в суді у неділю немає чергового судді.

Термін тимчасового утримання Насірова під вартою спливає ввечері 5 березня. Відтак, якщо до завершення цього строку, питання не буде вирішено, детективи будуть змушені звільнити голову ДФС з-під варти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-