Прокурор САП: Якщо не обрати запобіжний захід сьогодні, Насіров може піти

Прокурор САП: Якщо не обрати запобіжний захід сьогодні, Насіров може піти

Укрінформ
Якщо протягом 72 годин після затримання відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова йому не обрати запобіжного заходу, то він може вільно покинути судову залу засідань.

Про це заявив прокурор четвертого відділу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Андрій Перов у інтерв'ю журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Якщо не встигнути сьогодні обрати запобіжний захід, пан Насіров може встати і просто вийди з зали. Ми не маємо права будь-якого процесуального примусу після того, як сплине граничний строк затримання - 72 години», -  зазначив Перов.

Він повідомив, що «навіть при складанні нової підозри повторне затримання по одному й тому самому кримінальному провадженню без ухвали слідчого судді відповідно до вимог КПК не допускається». 

Перов нагадав, що САП клопоче про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативною заставою,  котра «на жаль, у таких випадках досі передбачена нашим законодавством, яка співвідноситься з розміром збитків, завданих цим злочином». 

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні захист Насірова спершу наполягав, що відсторонений голова  Державної фіскальної служби потребує термінової госпіталізації. Нібито, такого висновку дійшли лікарі «Феофанії» та «незалежні медики». Але після того, як був оприлюднений висновок лікарів Інституту кардіологіі, що стан Насірова госпіталізації не потребує, захист заявив клопотання про відвід судді, стверджуючи, що суддя у справі – упереджений.

Суддя повідомив, що це клопотання може бути розглянуто в понеділок, отже сьогодні засідання у справі про обрання запобіжного заходу Роману Насірову вже не буде. У САП назвали такі дії захисту навмисним затягуванням справи.

2 березня детективи НАБУ обшукали офіс ДФС та вручили підозру її очільнику Роману Насірову.

Це відбувалось у рамках розслідування кримінального провадження, пов'язаного з неправомірними, на думку слідства, рішеннями Насірова про розстрочення податкових боргів підприємствам колишнього народного депутата Олександра Онищенка, проти якого порушено кримінальну справу.

Як повідомив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, за даними слідства, Насіров завдав збитків бюджету на 2 млрд гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-