У Насірова провели обшуки - Ситник

У Насірова провели обшуки - Ситник

Оновлено
Укрінформ
Вчора було проведено ряд обшуків за місцем роботи й проживання Насірова.

Про це розповів на брифінгу в Укрінформі директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник.

"Влітку 2016 року було прийнято рішення парламенту про зняття імунітету з народного депутата Онищенка. І... там було порушено питання практично всіма фракціями, що добре, аби затримали членів злочинної організації Онищенка. Але необхідно дати юридичну оцінку діям представників "Укргазвидобування "і представників Фіскальної служби України. Звичайно, що слідство у цьому напрямку проводилося з самого початку. Нещодавно було затримано два чиновники - один чинний і один колишній - з ДП "Укрзгазвидобування". Також паралельно велося розслідування напрямку дослідження протиправних дій представників Фіскальної служби України. За результатами цієї роботи вчора представниками антикорупційної прокуратури було погоджено підозру, яка була підготовлена детективами, відповідно, було проведення затримання голови Фіскальної служби і йому була оголошена підозра", - сказав він.

Даних про те, що Насіров перебуває на лікарняному у НАБУ не було. Насіров мав з'явитися на службі, але він з'явився у «Феофанії». Зараз детективи отримують медичну документацію щодо стану здоровя голови ДФС.

Як повідомляв Укрінформ, 2 березня детективи Національного антикорупційного бюро України на виконання доручення прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури вручили Насірову повідомлення про підозру. Він підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Слідство вважає, що Насіров протягом 2015-2016 років, діючи в інтересах народного депутата України Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних та територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

Втім адвокати Насірова заперечили вручення підозри, назвавши це незаконним. За їх словами, той момент Насіров був без свідомості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-