Петренко хоче змінити закон про декомунізацію

Петренко хоче змінити закон про декомунізацію

Укрінформ
Міністр юстиції України Павло Петренко заявив про намір ініціювати зміни до закону "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки".

Про це він заявив під час прес-конференції в Укрінформі.

"Я звернуся до парламенту, щоб внести відповідні зміни до закону про декомунізацію і прописати, що всі акти, які приймалися на базі УРСР чи СРСР, припиняють свою дію, щоб ми легше побороли бюрократію на всіх колах і не бігали за міністерствами і центральними органами виконавчої влади, а одним маленьким точковим законодавчим актом парламент фактично поставив крапку в цьому процесі", - заявив Петренко.

Він зазначив, що сьогодні діє норма, яка зазначає, що у правовому полі застосовуються нормативні акти, які ухвалювалися до 1991 року, що не суперечать чинному законодавству.

"Але творчість і таланти наших бюрократів такі, що вони примудряються використовувати старі радянські акти і говорять, що ті дійсно не суперечать законодавству, але точно чинному законодавству не допомагають", -  підкреслив міністр юстиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-