НАБУ готує документи для екстрадиції Чауса, але рішення - за судом Молдови

НАБУ готує документи для екстрадиції Чауса, але рішення - за судом Молдови

Укрінформ
Детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) готують документи для екстрадиції судді Миколи Чауса з Молдови в Україну. 

Про це повідомляє у середу прес-служба НАБУ. 

"Наразі детективи НАБУ готують документи для екстрадиції судді. Після отримання офіційної інформації про затримання підозрюваного Бюро матиме змогу у десятиденний термін направити клопотання про екстрадицію судді Миколи Чауса до Генеральної прокуратури України як уповноваженого державного органу в цих питаннях (ст.574 Кримінального процесуального кодексу України)", - йдеться у повідомленні.

Після цього, як зазначили у НАБУ, генпрокурор має скерувати запит до компетентного органу іноземної держави про видачу особи в Україну. Остаточне рішення ухвалюватиме суд Республіки Молдова.

Як повідомлялося, 9 серпня 2016 року детективи НАБУ викрили суддю Дніпровського райсуду міста Києва Миколу Чауса під час отримання неправомірної вигоди (хабара) у сумі 150 тис. дол. США (понад 3,7 млн грн) за ухвалення вироку в інтересах підсудних.

6 вересня Верховна Рада України дала згоду на затримання судді та притягнення його до кримінальної відповідальності.

Скориставшись суддівським правовим імунітетом, підозрюваний залишив територію України. З 12 вересня суддю оголошено у національний розшук, а з 11 листопада – у міжнародний розшук.

1 березня 2017 року стало відомо, що Чауса затримали на території Республіки Молдова. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-