Порошенко обговорив зі Штайнмайєром ескалацію в Авдіївці

Порошенко обговорив зі Штайнмайєром ескалацію в Авдіївці

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з новообраним президентом ФРН Франком-Вальтером Штайнмайєром та обговорив із ним загострення гуманітарної ситуації в районі Авдіївки.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Зокрема, Порошенко привітав співрозмовника з упевненою перемогою на президентських виборах, які завершилися 12 лютого. «За час перебування на посаді міністра закордонних справ ФРН Ви стали справжнім другом України. Це надійна основа для подальшої розбудови дружби між нашими народами вже у Вашій новій, президентській якості», - наголосив глава держави.

Порошенко підкреслив провідну роль, яку Німеччина та її політичне керівництво відіграє у процесі відновлення суверенітету та територіальної цілісності України.

Співрозмовники також детально обговорили нову ескалацію російської агресії на Донбасі. "Особлива увага була приділена загостренню гуманітарної ситуації в районі Авдіївки, де російські бойовики продовжують обстрілювати цивільні об'єкти і, зокрема блокують доступ до фільтраційної станції, що ставить під загрозу водопостачання для цілого регіону", - наголосили у прес-службі Президента.

Порошенко також висловив очікування, що у березні буде продовжено дію так званого «кримського пакету» санкцій.

Водночас сторони привітали досягнутий прогрес між Радою, Єврокомісією та Європарламентом щодо безвізового режиму для українців та висловили сподівання, що це питання буде формалізоване уже найближчим часом.

Порошенко запросив Штайнмайєра відвідати Україну з візитом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-