Росіяни в СЦКК зволікають із наданням письмових гарантій «тиші» - Жебрівський

Росіяни в СЦКК зволікають із наданням письмових гарантій «тиші» - Жебрівський

Укрінформ
Російсько-окупаційні війська продовжують обстрілювати територію навколо Донецької фільтрувальної станції, яка подає воду в Авдіївку і навколишні населені пункти. При цьому російська сторона в СЦКК зволікає із наданням письмових гарантій режиму тиші.

Про це у середу повідомив на своїй сторінці у Facebook голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

"Російські окупанти і їхні місцеві наймити продовжують сьогодні обстріли території навколо Донецької фільтрувальної станції, яка подає воду на Авдіївку і навколишні населені пункти. Стріляють з танка і з мінометів", - зазначив він.

За словами Жебрівського, російська сторона в СЦКК зволікає із наданням письмових гарантій режиму тиші.

"Це при тому, що ДФС подає воду також і на Ясинувату та частину Донецька. Окупантам "по-барабану" проблеми наших людей що в Авдіївці, що в Донецьку. У них чітке завдання – залишити тут після себе випалену землю", - зазначив він.

Жебрівський також додав, що ремонтні бригади, представники ОБСЄ та українські сапери не можуть зайти на територію Донецької фільтрувальної станції, щоб знешкодити міни та почати відновлювальні роботи. За попередніми даними, на території лежить кілька керованих мін спрямованої дії МОН 100.

За оцінками фахівців КП "Вода Донбасу", для відновлювальних робіт на ДФС потрібно 2-3 дні, наголосив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації.

Напередодні Жебрівський повідомляв, що в Авдіївці залишається проблема з водопостачанням, оскільки не проводилися ремонтні роботи на Донецькій фільтрувальній станції, де пошкоджено хлоропровід.

Як повідомлялося, 27 лютого ремонтні бригади відновили пошкоджені лінії електропостачання в Авдіївці. Раніше в результаті обстрілу Донецької фільтрувальної станції було пошкоджено склад хлору, резервуари чистої води і водоочисні фільтри. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-