Людина, яка називалась Сергієм Лещенком, шантажувала Манафорта – Politico

Людина, яка називалась Сергієм Лещенком, шантажувала Манафорта – Politico

Укрінформ
Дочка Пола Манафорта, голови президентської кампанії Дональда Трампа, отримувала повідомлення від людини, що назвалася депутатом Сергієм Лещенком з вимогою надати контакт її батька та погрозами в іншому разі оприлюднити компромат на Манафорта й Трампа.

Про це йдеться в публікації впливового американського видання Politico, оприлюдненій в четвер.

"Заявлений кіберзлам смартфону дочки політичного консультанта Пола Манафорта дозволяє припустити, що він став жертвою спроби шантажу в час, коли працював у якості голови президентської кампанії Дональда Трампа минулого літа", - пише видання.

Повідомлення з iPhone дочки Манафорта включають в себе повідомлення "від нібито члена українського парламенту на ім'я Сергій Лещенко", який начебто спробував сконтактуватися з її батьком, заявивши, що має політичний компромат як на Манафорта, так і на Трампа. У тому числі, в записах йдеться про наявність "неспростовних" доказів фінансових зв'язків Манафорта з екс-президентом України Віктором Януковичем.

"Беручи до уваги всі факти й докази, які є в моєму розпорядженні та до можливого прийняття рішення про те, чи передавати це НАБУ або ФБР, я хотів би дізнатися вашу думку з цього питання і, можливо, пропозиції, які зможуть переконати мене не робити цього", - наводиться в тексті частина записів з підписом "Сергій".

Сам же Лещенко спростував Politico будь-яку свою причетність до цих повідомлень. "Я ніколи не писав жодних листів або повідомлень Манафорту чи його сім'ї. Я не знаю їх контактних даних", - цитує газета слова українського народного депутата. Він також додав, що не має нічого спільного з адресою електронної пошти, з якої були відправлені тексти. На пості у Facebook Лещенко написав, що "листування з дочкою Манафорта є явною підробкою".

Водночас, сам Манафорт підтвердив справжність текстів з телефону його дочки, пише газета. Він також додав, що, перш, ніж тексти були відправлені його дочці, він сам отримав подібні тексти з тієї ж адреси.

Повідомлення зі зламаного смартфону дочки Манафорта з'явилися в момент підвищеного інтересу американського суспільства до зв'язків оточення Трампа з російською стороною, в тому числі під час президентської кампанії у Сполучених Штатах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-