Янукович був готовий до кровопролиття ще в 2010 році - Турчинов

Янукович був готовий до кровопролиття ще в 2010 році - Турчинов

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов заявив, що екс-президент Віктор Янукович був готовий до кровопролиття ще в 2010 році - задовго до подій на Майдані. 

Про це він сказав в інтерв'ю "Цензор.Нет".

"Я згадую 2010 рік, перший рік президентства Януковича. Ми традиційно зібралися на День Незалежності в парку Шевченка. Це була традиція українських патріотичних сил. Тоді ми всі опинилися в опозиції до Януковича. У цей святковий день ми не планували радикальних дій, просто було рішення пройти від пам'ятника Шевченка до Софії і там провести мітинг. Ми змогли тоді пройти від парку метрів 300, і нам без пояснення причин перегородили дорогу", - сказав Турчинов.

За його словами, почалася спровокована владою бійка, було багато постраждалих і затриманих. "І ось цей розгін, ця жорстка реакція на звичайний мирний марш з нагоди Дня Незалежності, показав, що Конституція і закони для режиму Януковича - це пустий звук, вони постараються загнати всіх в стійло", - сказав Турчинов.

Секретар РНБО наголосив, що з перших днів свого перебування при владі режим Януковича намагався нав'язати формулу: або співпрацюєш з режимом, або тебе знищать.

Фото: Weekly.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-