Фронт росіянам не по зубах, тому діють із

Фронт росіянам не по зубах, тому діють із "п'ятою колоною" в тилу - Порошенко

Укрінформ
Росія збільшила зусилля із внутрішньої дестабілізації, використовуючи при цьому напряму "п'яту колону" та всліпу тих, хто керується своїм вузькопартійним егоїзмом.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко у своєму виступі під час зустрічі оперативного збору керівного складу Збройних Сил України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ворог помітив позитивні зміни у Збройних Силах України. Інакше би він не подвоював і не потроював зусиль із внутрішньої дестабілізації. Фронт не по зубах, то ламають голову, що б зробити такого, аби вибухнуло в тилу. І не просто думають, а діють. Не самі, а за допомогою "п'ятої колони". Днями СБУ викрила групу саме таких "колоністів", - сказав Порошенко.

Президент наголосив, що різноманітні заходи із дестабілізації ситуації в Україні готувалися цими  людьми на пряме замовлення із Російської Федерації: “Вони адміністрували сайти, вони збирали багатосоттисячні групи під назвами "Українська революція", "третій Майдан". Адмініструвалося це все з Санкт-Петербурга і Москви".

Водночас, додав Порошенко, це не єдина технологія, якою володіє Москва. "Комусь вона напряму віддає накази, які виконуються за гроші чи навіть за ідею. Але хіба мало таких, кого вона використовує всліпу?! Кому насправді й наказувати не треба, самі все зроблять - або в силу політичної короткозорості, або внаслідок вузькопартійного егоїзму. Це ті, хто не знає жодних меж у внутрішньополітичній боротьбі, хто не вважає за гріх ані прийняти пас у зовнішнього ворога, ані подати пас йому", - заявив він.

Глава держави наголосив, що найголосніше про "третій Майдан" віщували канал міноборони РФ "Звєзда" та інші російські ресурси. "В Москві, а дехто і в Києві, докладали зусиль, аби в роковини загибелі Героїв Небесної Сотні  вчинити якомога більше провокацій. Вони шукали й шукають бодай краплю крові, яка б спричинила масові акції протесту. До речі, найголосніше "третій Майдан" віщували канал "Звєзда" та інші російські ресурси", - заявив він.

При цьому, Президент подякував десяткам тисяч киян та тих, хто приїхали до столиці, "які в ці дні взяли і беруть участь у скорботних заходах в пам'ять загиблих героїв і не реагують на жодні провокаційні антидержавні заклики". Також це стосується тих, хто в ці дні мирно висловлює свій протест, "бо за таке право стояв і боровся Майдан". "Інтереси цих киян і цих українців я як Президент буду захищати", - заявив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-