Порошенко впевнений, що Лукашенко не дасть РФ використати Білорусь проти України

Порошенко впевнений, що Лукашенко не дасть РФ використати Білорусь проти України

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко висловив впевненість, що білоруський лідер Олександр Лукашенко, незважаючи на тиск Росії, не дасть їй використати територію Білорусі для недружніх дій щодо України.

Про це він заявив у своєму виступі під час оперативного збору керівного складу Збройних сил України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На півночі Кремль посилює тиск на Білорусь. Хоча я впевнений, що президент Лукашенко не дозволить, про що він мені  неодноразово  казав,  використовувати свою країну для недружніх дій щодо нас",  - сказав він. 

Порошенко нагадав, що нещодавно Мінськ відмовився  визнавати фейкові папірці, які людям на тимчасово окупованих територіях видають замість документів. “Впевнений у тому,  що коли видають на тимчасово окупованих  територіях замість документів  ці  папірці, то  це є фактичною  ознакою визнання цих окупованих територій Російською Федерацією”,  - додав він.

Президент  України також порадив білорусам остерігатися Москви. "Навчений досвідом, радив би білорусам, як і країнам Балтії, бути готовим до будь-яких сюрпризів з боку Москви",  - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-