Вищий адмінсуд відмовився повертати Онищенку недоторканність

Вищий адмінсуд відмовився повертати Онищенку недоторканність

Укрінформ
Вищий адміністративний суд визнав законним зняття Верховною Радою недоторканності з народного депутата Олександра Онищенка.

Про це у коментарі Укрінформу повідомила головний спеціаліст відділу інформаційно-комунікаційної діяльності ВАСУ Галина Гаєвська.

"Був позов Онищенка Олександра Романовича до Верховної Ради про визнання протиправними дій і скасування постанов. Вищий адміністративний суд 20 лютого відмовив у позові", - сказала вона.

За словами Гаєвської, депутат просив суд визнати незаконними та скасувати постанови парламенту про зняття з нього недоторканності, надання згоди на його затримання та арешт.

Як повідомлялося, 5 липня 2016 року парламент проголосував за постанову про зняття недоторканності, затримання і арешт депутата Онищенка. Детективи НАБУ розслідують стосовно Онищенка кримінальну справу за фактом розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в межах договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-