Прихована федералізація: Грицак розкрив прізвища російських агентів

Прихована федералізація: Грицак розкрив прізвища російських агентів

Відео
Укрінформ
СБУ викрила злочинну діяльність групи осіб, очолювану керівником ГО "Донбаське земляцтво міста м.Києва" Андрієм Будяком, які за вказівками російських кураторів здійснювали системні цілеспрямовані заходи з дестабілізації ситуації в Україні.

Про це заявив на брифінгу голова СБУ Василь Грицак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Другу групу очолював Будяк А.В., керівник громадського об’єднання  "Донбаське земляцтво міста Києва", який безпосередньо контактував із спецслужбами РФ. До складу групи входили - Ярова Г.Д., голова секретаріату депутатського об’єднання з реформування податкового, митного та земельного законодавства України, Житомирський Ю.М., помічник-консультант кількох депутатів Верховної Ради, Меніович К.О., помічник-консультант кількох депутатів", - заявив Грицак, розповідаючи про підривну роботу проти України  в інтересах РФ.

За даними СБУ, до вказаної злочинної діяльності за грошову винагороду залучаються народні депутати України та депутати обласних рад.

Під час брифінгу журналістам було продемонстровано відео, на якому члени злочинної групи, зокрема, обговорювали організацію проведення круглого столу у парламенті з питань надання особливого статусу Запорізькій області (розмова між Яровою та Житомирським, який є помічником народних депутатів Кривошеї Г.Г, Силантьєва Д.О., Бахтєєвої Т.Д.), планування проплачених кураторами заходів з "прихованої федералізації" (розмова між  Яровою та Меніович, яка є помічником нардепа Павлова К.Ю.), організація подання за вказівками кураторів замовного законопроекту "Про забезпечення державної підтримки заходів з розвитку, популяризації та захисту російської мови в Україні"  (Ярова-Меніович та Ярова-Будяк).

"Ми будемо рухатися разом з ГПУ в рамках зареєстрованих кримінальних проваджень та будемо задавати питання тим, хто тут звучить. Мені цікаво скільки телефонів сьогодні буде відключено, я думаю, що буде дуже багато", - прокоментував відео Грицак.

Як повідомляло агентство, СБУ викрила злочинну діяльність декількох груп осіб, які отримують вказівки та фінансування від кураторів з РФ з метою втілення розробленої в Кремлі ідеї "прихованої федералізації" та дестабілізації ситуації в Україні.

Організаторами однієї з груп є колишній помічник екс-міністра освіти та науки України Дмитра Табачника Антон Кузьменко, колишній головний редактор Запорізького відділення проросійського інформагентства "Новий регіон" Павло Золотарьов, активні учасники проекту "Українська федерація", ініційованого лідерами ГР "Український вибір".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-