Затвердити екстрадицію Фірташа в США має міністр юстиції Австрії

Затвердити екстрадицію Фірташа в США має міністр юстиції Австрії

Укрінформ
Останнє слово у справі про екстрадицію українського олігарха Дмитра Фірташа у США, правомірність якого у вівторок підтвердив Вищий земельний суд Відня, скаже міністр юстиції Австрії.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на австрійський телеканал ORF. orf.at

"Вищий земельний суд Відня оголосив своє рішення про видачу Дмитра Фірташа у Сполучені Штати. Отже, українського олігарха тепер можуть видати. Проте затвердити такий вердикт ще має Федеральне міністерство юстиції Австрії на основі угоди про екстрадицію між Австрією і США", - йдеться в репортажі.

Аргументи захисту Фірташа про політичну мотивованість справи не були визнані переконливими.

У разі екстрадиції Фірташ має з'явитися перед судом у Чикаго (штат Ілінойс).

Як повідомляв Укрінформ, відразу після 15 години за київським часом суд після наради оголосив, що вважає екстрадицію і здійснення кримінального переслідування допустимими, задовольнивши таким чином апеляцію прокуратури, що представляє інтереси США.

Цей самий суд 30 квітня 2015 року відмовився видавати Дмитра Фірташа США, де його звинувачують у корупції.

Голова ради групи компаній Group DF 48-річний Дмитро Фірташ був заарештований 12 березня 2014 року за запитом Мін’юсту США в офісі своєї фірми у Відні. Бізнесмена звинувачували в дачі хабара у розмірі 18,5 млн дол. індійським політикам з метою отримання цінних ліцензій на видобуток титанової руди. Згідно з рішенням Земельного суду Відня з кримінальних справ, йому був призначений запобіжний захід у вигляді екстрадиційного арешту. Фірташ був звільнений під заставу в рекордні 125 млн євро і підписку про невиїзд з Австрії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-