Порошенко розповів про історичний шанс для адміністрації Трампа

Порошенко розповів про історичний шанс для адміністрації Трампа

Укрінформ
Наразі для нової адміністрації США і всього Заходу існує унікальне вікно можливостей для того, щоб м'яка сила, застосована по відношенню до агресивної Росії, показала свою міць.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко у ході дискусії “Майбутнє Заходу: падіння чи повернення?” під час 53-ї Мюнхенської конференції з питань безпеки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Зараз абсолютно історичний шанс для всіх нас. Але, перш за все, це історичний шанс для нової адміністрації США і міцної трансатлантичної єдності. І я отримав точне запевнення в цьому кілька хвилин тому під час розмови з новим державним секретарем США Рексом Тіллерсоном, який підтвердив нашу єдність, як сказали президент Дуда та Сенатор Маккейн, та нашу солідарність. Це саме те, чого ми зараз потребуємо. Це унікальне вікно можливостей для того, щоб м'яка сила показала свою міць”, - сказав Порошенко.

Водночас він зазначив, що вікно “занадто маленьке в часі та можливостях”.

Президент нагадав присутнім, що Україна зробила набагато більше для збереження миру і стабільності, ніж отримала у відповідь: “Горезвісний Будапештський меморандум є наочним прикладом в цьому питанні”.

“Тому що Україна була третьою найбільшою ядерною державою в світі. І ми добровільно відмовились від третього за розміром ядерного арсеналу. Підтримка України є найдешевшою інвестицією в безпеку Вільного Світу”, - додав Порошенко.

фото: твіттер Петра Порошенка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-