Порошенко ініціював Фонд Музею Революції Гідності

Порошенко ініціював Фонд Музею Революції Гідності

Відео
Укрінформ
Президент України ініціював Фонд для підтримки будівництва Національного меморіального комплексу Героїв Небесної сотні - Музею Революції Гідності, ставши його першим спонсором.

Про це Глава держави заявив під час заходу з нагоди початку закладення Меморіалу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Вважаю, що найближчим часом має бути створений Фонд, який би підтримав здійснення кожного етапу нашого спільного, справді всенародного проекту Меморіалу. Виступаю не лише ініціатором, але й першим спонсором такого фонду, щоб допомогти йому не тільки добрим словом, а й грошима”, - сказав Порошенко.

Він  висловив сподівання, що його приклад знайде послідовників: “Закликаю всіх, кому дорога пам’ять про подвиг Небесної сотні, долучатися до цієї справи”.

Порошенко нагадав, що днями депутати Київради вже прийняли важливе рішення, яке дає початок спорудженню Меморіального комплексу.  Своїм голосуванням вони надали дозвіл на розробку проекту землеустрою на відведення земельної ділянки Національному меморіальному комплексу Героїв Небесної сотні –  Музею Революції Гідності. 

“Нарешті питання вибору найкращого проекту і будівництва Меморіалу переходить у практичну площину. Надалі нам необхідне об’єднання зусиль суспільства і влади для якнайшвидшого проведення міжнародного конкурсу, розробки проекту та початку й завершення будівництва”, - зазначив Глава держави.

Водночас Президент наголосив, що найкращим пам'ятником Героям Небесної сотні “стане нова Україна, яку ми будуємо, і його спорудження все ще потребує титанічних зусиль”. 

“Але беззаперечно потрібне місце, куди мільйони українців приходитимуть, щоб вклонитися пам'яті тих, з чийого подвигу ця нова Україна починалася. Тих, хто довів, що слова, наміри і декларації стають цінностями, якщо люди готові віддати за них життя. Слава Героям Небесної Сотні! Слава Україні!”,  - додав Порошенко.

 Фото: http://www.president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-