Україні й Молдові формати реінтеграції нав’язують ззовні - Порошенко

Україні й Молдові формати реінтеграції нав’язують ззовні - Порошенко

Укрінформ
Україні і Молдові нав'язують формати реінтеграції, щоб ззовні вирішувати долю країн.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час спільної прес-конференції з прем’єр-міністром Республіки Молдова Павлом Філіпом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Чверть століття тому Молдова зіткнулася зі схожим випробуванням, втративши частину своєї суверенної території. Зараз ми бачимо наполегливі спроби нав’язати і Молдові, і Україні такі формати реінтеграції, які дозволять ззовні вирішувати долю народів наших країн”, - сказав він.

Президент окремо наголосив, що ці спроби приречені на поразку.

“Україна та Молдова мають і будуть відновлені у своїх суверенних, міжнародно визнаних кордонах. Хочу ще раз наголосити, що Крим, так само як і Донбас — це Україна. Усе демократичне світове співтовариство поділяє і підтримує цю позицію”, - заявив він.

Порошенко підкреслив, що Україна та Молдова знаходяться в регіоні, який став ареною протистояння двох світоглядних концепцій.

“Україна і Молдова не просто сусідні країни, наші народи об’єднує міцне культурне та історичне коріння, перевірене не одним століттям. На жаль, наш спільний регіон став ареною протистояння двох світоглядних концепцій. Перша з них — це демократичні цінності, права людини, рух у майбутнє. Друга — це тоталітаризм, диктат та повернення у минуле”, - сказав він.

Глава держави додав, що мали та мають місце намагання “розпалити пожежу міжетнічної, міжлюдської ненависті на просторі від Донбасу до берегів Дністра.

“І важко уявити, куди б дійшла ця пожежа, якби не стійкість та героїзм українських воїнів”, - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-