Затримання письменника Жадана: МЗС готує ноту Білорусі

Затримання письменника Жадана: МЗС готує ноту Білорусі

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України направить Білорусі ноту у зв'язку із затриманням у Мінську письменника Сергія Жадана.

Про це повідомила перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко у Facebook.

«Посольство і МЗС України вже готують ноту з цього приводу. Це дійсно ганьба і пора жорстко ставити питання перед Мінськом про неприпустимість дій ФСБ, що в цей ганебний спосіб, через формування спільних чорних списків намагається таким чином погіршити і наші з білорусами двосторонні взаємини», - написала Геращенко.

За словами першого віце-спікера, у розмові з нею представник українського посольства в Білорусі Валерій Жигун підтвердив інформацію про затримання Жадана в Мінську.

«Посольство тільки-но про це дізналося, бо, на жаль, родина не зверталася до них раніше, а білоруси не дали цієї інформації про затримання громадянина України, що, безумовно, є порушенням. МЗС вже дало доручення, щоб працівники посольства супроводжували Сергія в аеропорт і до перетину кордону, про це тільки-но мені сказала заступник міністра Олена Зеркаль», - написала перший заступник Голови ВР.

Як повідомлялося, письменник Сергій Жадан написав у Facebook, що цієї ночі у Мінську його просто з готельного номера забрала міліція і доправила у відділок, де він провів усю ніч. Білоруські правоохоронці пояснили, що Жадану 2015 року заборонили в'їзд на територію РФ за нібито "причетність до терористичної діяльності". А оскільки Білорусь та Казахстан перебувають в одній візовій зоні із РФ, то заборона автоматично переходить і на ці країни.

Ніч письменнику довелося провести у камері, а зранку у його документах поставили штамп про заборону в'їзду до Білорусі на невизначений термін і відпустили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-