Юнкер підтвердив намір дати Україні безвіз до літа

Юнкер підтвердив намір дати Україні безвіз до літа

Укрінформ
Україна отримає безвізовий режим з Євросоюзом до літа.

Про це заявив Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер за результатами зустрічі з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом у п’ятницю у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми обговорили питання візової лібералізації. Це станеться до літа", - запевнив Юнкер.

Як повідомляв Укрінформ, 28 лютого в ЄС розпочнуть міжінституційні переговори для завершення процесу скасування візового режиму для України.

Профільний комітет Європарламенту ще у вересні 2016 року ухвалив проект резолюції про скасування візового режиму для України та затвердив мандат на переговори з цього питання з Радою ЄС. Далі, за процедурою, керівні інституції повинні погодити спільне рішення, після чого законодавчу резолюцію про безвізовий режим для України має проголосувати Європарламент та затвердити Рада ЄС.

Водночас Рада ЄС ухвалила політичну позицію про те, що скасування віз для українців може набути чинності лише після затвердження нового механізму призупинення візових режимів для усіх третіх країн. Як очікується, ці нові правила набудуть чинності у березні, що відкриє шлях для завершення процесу візової лібералізації для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-