Янукович і його оточення знали про підготовку захоплення Криму - Петренко

Янукович і його оточення знали про підготовку захоплення Криму - Петренко

Укрінформ
Колишній президент Віктор Янукович і його оточення знали про підготовку Російською Федерацією захоплення Криму.

Про це під час прес-конференції заявив міністр юстиції Павло Петренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Фактично тодішнє українське керівництво держави, Янукович і його оточення, керівництво спецслужб на той час не могли не знати про ті активні дії, які вчиняли російські спецслужби і військові на території Криму. Фактично вони були поплічниками і допомагали в тому, щоб у Криму розвивалася підготовка до захоплення Криму в 2014 році", - заявив міністр.

За його словами, виявлені факти, які засвідчують, що активну фазу підготовки до захоплення Криму Кремль розпочав ще у 2013 році.

"Ми розуміємо, що відповідний план був раніше. За оцінками експертів, він був підготовлений ще 10 років тому", -  зазначив Петренко.

Під час збору доказів для ЄСПЛ, зауважив міністр юстиції, були отримані свідчення, які зафіксували момент самої окупації як наприкінці 2013 року, так і в лютому - березні 2014 року.

"Ми маємо низку доказів, документальних, захоплення в полон - уже після так званої появи «зелених чоловічків" - цивільного населення і застосування до них тортур... Це ще раз підтверджує, що так звана версія РФ про те, що вони емоційно відреагували нібито на революцію і допомогли своїм браттям, представникам на території Криму, які провели псевдореферендум, є повна брехня і нісенітниця", -  зазначив міністр юстиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-