Охендовський націлився покарати усіх причетних до його справи

Охендовський націлився покарати усіх причетних до його справи

Укрінформ
Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський заявляє, що Генпрокуратура порушила кримінальне провадження стосовно працівників Національного антикорупційного бюро, які незаконно притягнули його до кримінальної відповідальності. 

Про це він сказав журналістам після засідання Апеляційного суду м. Києва.

"Генпрокуратура порушила кримінальне провадження за ст. 372 Кримінального кодексу, яка називається "Притягнення завідомо невинуватої особи до кримінальної відповідальності". Я збираюся брати активну участь у тому кримінальному провадженні, оскільки для мене є зрозумілим одне: зло має бути покаране", - сказав Охендовський.

Голова Центрвиборчкому додав, що для нього це питання принципу. "Простити те, що зробили детективи НАБУ, порушуючи законодавство України, звичайно, неможливо. Я не є кровожерливою особою, але для мене є принциповим покарання усіх винних у незаконному притягненні мене до кримінальної відповідальності", - заявив він. 

Як повідомлялося, 13 грудня детективи НАБУ повідомили голові ЦВК Михайлу Охендовському про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 та ч.4 ст. 368 Кримінального кодексу України ("Одержання хабарів у великому та особливо великому розмірах особою, яка займає особливо відповідальне становище").

21 грудня 2016 року Солом'янський райсуд Києва обрав Охендовському запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, хоча прокуратура просила призначити йому заставу у розмірі близько 1,3 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-