У ГПУ розповіли, чому справа щодо члена ВРП Гречківського досі не в суді

У ГПУ розповіли, чому справа щодо члена ВРП Гречківського досі не в суді

Укрінформ
Досудове розслідування у справі члена Вищої ради правосуддя Павла Гречківського завершене. Водночас наразі прокуратура не може направити до суду обвинувальний акт, оскільки посередник у цій справі госпіталізований до психіатричного лікувального закладу.

Про це повідомили Укрінформу в прес-службі Генпрокуратури.

"Досудове розслідування стосовно члена Вищої ради правосуддя Гречківського фактично завершено. Генпрокуратурою здійснені всі необхідні слідчі дії для доведення вини як самого Гречківського, так і посередника  в незаконному отриманні Гречківським коштів і направлення цієї справи до суду. Наразі направленню обвинувального акту до суду перешкоджає госпіталізація посередника до психіатричного лікувального закладу у зв'язку з його нібито розладом психіки", - зазначили у відомстві.

Слідство вважає, що такі дії сторони захисту є саботуванням досудового розслідування та симулюванням психіатричної симптоматики з метою уникнення відповідальності як Гречківським, так і посередником.

"З метою спростувати версію захисту про нібито психічні розлади посередника в отриманні коштів підозрюваному у вчиненні злочину призначено амбулаторну комплексну психолого-психіатричну експертизу. Після її проведення матеріали провадження будуть відкриті стороні захисту, і, після ознайомлення ними з матеріалами, провадження невідкладно буде направлено до суду",-  резюмували у відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, Генпрокуратура спільно з СБУ викрила Гречківського у намаганні отримати неправомірну вигоду в сумі $500 тис. за здійснення впливу щодо винесення судом першої інстанції рішення на користь суб'єкта господарювання та залишення його в силі судами апеляційної і касаційної інстанцій.

22 вересня Гречківському було вручено повідомлення про підозру.

Фото: ipress.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-