Канаді слід продовжити свою військову присутність в Україні – ЗМІ

Канаді слід продовжити свою військову присутність в Україні – ЗМІ

Укрінформ
Канадська військова тренувальна місія UNIFIER в Україні має бути продовжена на наступний період.

Про це йдеться у редакторські статті провідного канадського друкованого видання The Globe and Mail.

«Канаді слід продовжити військову тренувальну місію в Україні, не дозволивши її мандату збігти у березні. Згідно із чутками, місія, яка має назву операція UNIFIER, з певних причин буде продовжена. Однак, уряд ще не ухвалив остаточного рішення і майбутній розмір місії залишається невідомим. У цьому випадку більше – це краще», - йдеться у матеріалі.

Авторський колектив зазначає, що останнім часом конфлікт на Донбасі відчутно загострився та зумовив значні гуманітарні складнощі у Авдіївці. «Канадські військові не можуть безпосередньо допомогти цивільним на південному сході України або українським військовим на Донбасі. Але вони можуть і мають продовжити тренувальну місію і здатні справити ще більший вплив, розширивши її», - пише The Globe and Mail.

У матеріалі наголошується, що участь в UNIFIER наражає канадців на значно менший фізичний ризик, ніж пропоновані канадським урядом миротворчі операції в Африці. «Вияв Канадою міжнародної підтримки буде доречним, зважаючи на критику Трампом НАТО та його мовчазне схвалення захоплення Росією Криму», - зазначається у статті.

На переконання авторів, українське походження нового міністра закордонних справ Канади Христі Фріланд може допомогти Україні домогтися продовження UNIFIER. «Глава МЗС Христя Фріланд, яка має частково українське походження і виявляє високий інтерес до регіону, є впливовим міністром. Це робить шанси тренувальної місії бути подовженою досить високими, можливо із деякими коригуваннями. Як і має бути», - підсумовує видання.

Нагадаємо: близько 200 канадських військових інструкторів із позаминулого року проводять заняття з українськими військовослужбовцям на Яворівському та Кам’янець-Подільському полігонах. Втім, їх мандат завершується 31 березня 2017 року, тому під час візиту Джастіна Трюдо до Києва Петро Порошенко звернувся до нього із прохання продовжити термін перебування інструкторів в Україні. Поки офіційної відповіді на цей запит із Оттави не надходило.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-