Україна збирає консультації Ради Безпеки ООН по Авдіївці

Україна збирає консультації Ради Безпеки ООН по Авдіївці

Укрінформ
Українська делегація при ООН ініціює у вівторок проведення консультацій в Раді Безпеки Організації щодо загострення ситуації в Авдіївці внаслідок провокацій з російського боку. 

Про це повідомив у коментарі Укрінформу речник Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко. 

"На доручення Президента України Делегація України сьогодні ініціює в Раді Безпеки ООН обговорення ситуації, пов'язаної із загостренням бойових дій в Авдіївці. Зустріч пройде у форматі закритих консультації членів Ради Безпеки на прохання української делегації", - зазначив представник Місії. 

На порядок денний, за його словами, виноситимуться питання щодо поточної ситуації в Авдіївці, порушення проросійськими бойовиками режиму припинення вогню, ескалації бойових дій. "Ми також привернемо увагу членів Ради до гуманітарної ситуації, яка склалася в місті в результаті обстрілів і будемо звертатися до наших партнерів щодо посилення тиску на Росію з метою припинення провокацій", - зауважив він.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Павло Клімкін у вівторок у Маріуполі заявив, що МЗС звернулося до всіх друзів України та порушує питання щодо ситуації в Авдіївці на всіх міжнародних майданчиках. У тому числі, за його словами, ініціюються обговорення в ООН і ОБСЄ. 

При цьому міністр підкреслив, що дії Росії є "свідомим провокуванням" ситуації та спробою відійти від Мінських домовленостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-