Ар’єв хоче від ПАРЄ реакції на обстріли Авдіївки

Ар’єв хоче від ПАРЄ реакції на обстріли Авдіївки

Укрінформ
Голова Постійної делегації Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи Володимир Ар’єв звернувся до президента ПАРЄ Педро Аграмунта, доповідачів Моніторингового комітету щодо України з приводу ситуації, що склалася внаслідок обстрілів Авдіївки бойовиками.

Про це Ар'єв заявив в ефірі телеканалу “112 Україна”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наразі повинна бути принаймні вербальна позиція від Ради Європи, від генерального секретаря Турбйорна Ягланда і від президента ПАРЄ Педро Аграмунта для того, щоб вони свою відданість мирному процесу, як вони декларують постійно, підтвердили і зараз", - наголосив депутат.

Він зазначив, що звернувся не тільки до них, але і до доповідачів Моніторингового комітету ПАРЄ щодо України, зокрема до Акселя Фішера, "щоб вони зробили відповідні заяви і засудили обстріли Авдіївки, які тривають досі".

Як відомо, зараз в Авдіївці під Донецьком дуже напружена ситуація. Вранці 29 січня бойовики зробили спробу штурму авдіївської промзони. За даними штабу АТО, вони почали інтенсивний обстріл зі стрілецької зброї та мінометів, а пізніше - штурм з метою відтіснити українські підрозділи. Сили АТО відбили атаку бойовиків, їм також вдалося захопити опорний пункт противника.

За інформацією військових, озвученою віце-прем'єр-міністром Геннадієм Зубком, впродовж 29 січня терористичними угрупованнями здійснено 400 обстрілів Авдіївки, а 30 січня - 800.

В Авдіївці оголосили режим надзвичайної ситуації у зв'язку із загрозою гуманітарної катастрофи в цьому населеному пункті. В результаті обстрілу є поранені серед мирних жителів. Місто залишилося без води, електрики і тепла. Президент Петро Порошенко перервав візит до Німеччини і доручив скликати екстрене засідання Тристоронньої контактної групи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-