ОБСЄ вимагає припинити насильство на Донбасі

ОБСЄ вимагає припинити насильство на Донбасі

Заява
Укрінформ
Організація з безпеки і співробітництва в Європі виловила серйозне занепокоєння різкою ескалацією насильства на Донбасі та вимагає припинення його від обох сторін конфлікту.

Про це йдеться у заяві організації, переданій Укрінформу.

"Нещодавній сплеск у боях навколо Авдіївки та Ясинуватої, що призвів до загибелі та поранень з обох сторін, у тому числі серед мирного населення, є неприйнятним. Ми закликаємо сторони негайно припинити воєнні дії і дати повний і безпечний доступ Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ, щоб вона контролювала і повідомляла про ситуацію", - йдеться в заяві.

Головуюча сторона серйозно занепокоєна зростанням насильства на сході України і погіршенням становища цивільного населення і підкреслює, що важкі гуманітарні наслідки посилюються в умовах суворої зими.

"Ми чекаємо, що сторони продемонструють відповідальність у цій ситуації і представлять відчутний результат у засіданні Тристоронньої контактної групи цього тижня", - зазначили в ОБСЄ.

Постійна рада Організації з безпеки та співробітництва в Європі оцінить ситуацію на спеціальному засіданні, запланованому на другу половину дня 31 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-