У Раді Європи занепокоєні гуманітарною ситуацією в Авдіївці

У Раді Європи занепокоєні гуманітарною ситуацією в Авдіївці

Укрінформ
У Раді Європи закликають до припинення бойових дій на Донбасі біля Авдіївки.

Про це заявив генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я глибоко занепокоєний новинами з Донбасу та повідомленнями про важкі бойові дії, які призвели до загибелі людей та погіршення гуманітарної ситуації. Це уразило багатьох цивільних людей, включаючи дітей", - заявив генсек Ради Європи.

Він закликав усі сторони припинити ворожнечу, дотримуватися режиму припинення вогню, як зазначено у Мінських домовленостях.

"Ми особливо занепокоєні гуманітарною ситуацією у містах на Донбасі, зокрема в Авдіївці", - також сказав Ягланд.

Як відомо, зараз в Авдіївці під Донецьком дуже напружена ситуація. Вранці 29 січня бойовики зробили спробу штурму авдіївської промзони. За даними штабу АТО, вони почали інтенсивний обстріл зі стрілецької зброї та мінометів, а пізніше - штурм з метою відтіснити українські підрозділи. Сили АТО відбили атаку бойовиків, їм також вдалося захопити опорний пункт противника. Зараз бойові дії тривають.

За інформацією військових, озвученою віце-прем'єр-міністром Геннадієм Зубком, впродовж 29 січня терористичними угрупованнями здійснено 400 обстрілів Авдіївки, а 30 січня - 800.

В Авдіївці оголосили режим надзвичайної ситуації у зв'язку із загрозою гуманітарної катастрофи в цьому населеному пункті. В результаті обстрілу є поранені серед мирних жителів. Місто залишилося без води, електрики і тепла. Президент Петро Порошенко перервав візит до Німеччини і доручив скликати екстрене засідання Тристоронньої контактної групи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-