Порошенко перервав візит до Німеччини через обстріли Авдіївки

Порошенко перервав візит до Німеччини через обстріли Авдіївки

Укрінформ
Президент Петро Порошенко через загострення ситуації у зоні АТО перериває свій візит до Німеччини.

Про це заявив заступник глави Адміністрації Президента Костянтин Єлісєєв в ефірі "5 каналу" під час прямого ввімкнення з Берліна.

"Останнім часом дуже напружена ситуація навколо Авдіївки. Маємо інформацію, що у зв'язку із обстрілами була зруйнована критично важлива інфраструктура міста і є загроза гуманітарної катастрофи у зв'язку з ескалацією навколо Авдіївки. Президент України вирішив перервати свій візит до Берліна і терміново повернутися до Києва для того, щоб координувати заходи уряду і заходи із запобігання гуманітарній катастрофі і пошуку реагування на обстріли, які відбуваються довкола Авдіївки", - повідомив Єлісєєв.

За його словами, ситуація дуже напружена, тож Президент доручив міністру закордонних справ Павлу Клімкіну бути "на контакті із членами Ради Безпеки ООН, і наш посол здійснив відповідне звернення".

"Крім того, відбулися контакти із ОБСЄ, яка також готує реакцію на те, що відбувається довкола Авдіївки, тому що ситуацію ми не можемо більше толерувати і потрібні спільні дії для того, щоб спинити акти нелюдяності і насильства", - наголосив представник АП.

Як повідомлялося, бойовики сьогодні перебили останню лінію електропередачі, яка живила Авдіївку, тож місто залишилося без світла, води й тепла.

Крім того, внаслідок обстрілів знеструмлено Авдіївський коксохімічний завод, тож на підприємстві взялися до консервації.

Минулої доби унаслідок бойових дій у промзоні біля Авдіївки загинуло четверо бійців АТО, ще 14 дістали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-