Меркель вірить у

Меркель вірить у "нормандську четвірку" і Мінські домовленості

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель наголосила, що «нормандська четвірка» - правильний шлях, якого Німеччина буде дотримуватись і далі, щоб домогтися миру і політичної стабільності в Україні.

Про це канцлер заявила перед початком зустрічі з Президентом України Петром Порошенком у понеділок в Берліні, передає кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Ми маємо зробити все можливе, а саме виконувати Мінські домовленості. І ми віримо, що "нормандська четвірка" – правильний шлях, якого ми будемо і надалі дотримуватися, щоб домогтися миру і політичної стабільності в Україні, забезпечити її територіальну цілісність, попри всі перешкоди», - підкреслила Меркель.

Вона констатувала, що буквально в останні години "ми в черговий раз дізналися, що режиму припинення вогню фактично не існує, знову гинуть солдати".

Канцлер підкреслила, що ситуація на лінії розмежування викликає занепокоєння.

Меркель запевнила, що за два останні роки дружба між країнами стала ще міцнішою, і Німеччина хоче підтримувати Україну на її шляху. Вони вітала реформи в Україні, економічне зростання, звернувши увагу на непрості обмеження з боку МВФ. Однією з тем сьогоднішніх переговорів стане саме економічна ситуація в Україні. Меркель зазначила, що в Україні зараз діють 1200 підприємств з німецьким капіталом. Експорт до України за перші три квартали виріс майже на 17%.

Як вже повідомлялося, Порошенко перебуває в Берліні з одноденним робочим візитом. Він вже провів зустріч з Президентом Бундестагу Норбертом Ламмертом, а також поспілкувався з німецькими бізнес-колами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-