Захисту Януковича дадуть тиждень на ознайомлення зі справою - прокурор

Захисту Януковича дадуть тиждень на ознайомлення зі справою - прокурор

Укрінформ
Прокуратура завтра повідомить захист Януковича про завершення розслідування у справі про держзраду.

Про це в ефірі "112 Україна" повідомив прокурор відділу Головної військової прокуратури Руслан Кравченко.

"Завтра о 15 годині ми повідомляємо стороні захисту підозрюваного Януковича, що ми закінчуємо спеціальне досудове розслідування по справі, і ми відкриваємо всі матеріали, всі докази, які були зібрані під час спеціального попереднього розслідування", - розповів він.

Прокурор зазначив, що захисту Януковича дадуть принаймні тиждень для ознайомлення з матеріалами справи.

"Ми плануємо, що захист не буде затягувати час, процес ознайомлення. Вважаємо, що за тиждень вони мають право ознайомитися, якщо їм потрібно буде більше часу, то вони будуть знайомитися, скільки їм потрібно, в розумних термінах. Я вважаю, що 1 том - це один день ознайомлення. Всього у справі до 15 томів", - сказав Кравченко.

"Після надання нам дозволу на здійснення спеціального попереднього розслідування, ми вправі здійснювати і закінчувати досудове розслідування без участі підозрюваного і направляти обвинувальний акт до суду. Якщо це станеться (Янукович завтра прийде в суд - ред.), він буде затриманий відповідно до постанови слідчого судді Печерського районного суду і доставлений в суд", - додав прокурор.

Як повідомлялося, 30 січня ГПУ планувала завершити спеціальне досудове розслідування і відкриває матеріали стороні захисту. Кравченко зазначив, що в ході слідства було отримано багато цінних свідчень, зокрема двох депутатів Держдуми РФ.

Зазначимо, що адвокат Януковича Віталій Сердюк заявив раніше, що ГПУ продовжила розслідування справи про держзраду Януковича до кінця березня.

Раніше ГПУ викликала Януковича 27 і 30 січня для допиту та ознайомлення його з матеріалами справи про держзраду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-