Розенко назвав шахрайством останнє підвищення цін у маршрутках

Розенко назвав шахрайством останнє підвищення цін у маршрутках

Укрінформ
Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко за результатами засідання міжвідомчої робочої групи із забезпечення підвищення мінімальної зарплати доручив Мінінфраструктури та місцевим органам влади вживати жорстких заходів реагування на необгрунтоване підвищення тарифів на пасажирські перевезення.

Про це повідомляє у четвер Урядовий портал.

"Дехто на підвищенні мінімальної зарплати до 3200 грн вирішив наростити собі статки і під соусом підвищення мінімальної зарплати почали підвищувати ціни. Особливо гостро у цьому плані питання стосується підвищення вартості міських та міжміських пасажирських перевезень у маршрутних таксі", - сказав Розенко.

Він наголосив, що підвищення мінімальної заробітної плати жодним чином не є підставою для підвищення цін.

"Тому в даному випадку Мінінфраструктури спільно з главами ОДА та організаціями профспілок і роботодавців повинні здійснювати моніторинг ситуації з підвищенням тарифів та вживати жорстких заходів реагування на такі факти – аж до позбавлення ліцензій", - зазначив віце-прем’єр.

Він також додав, що інакше як шахрайством і злочинними намірами ситуацію, коли якісь "ділки" хочуть нажитися на простих людях, назвати не може.

Як повідомляв Укрінформ, по всій Україні зростає вартість проїзду в маршрутних таксі та громадському транспорті - деякі маршрути вже подорожчали на половину.

Київська обладміністрація пообіцяла зібрати перевізників, аби ті обгрунтували нові тарифи.

Подорожчав проїзд і в інших містах України. Зокрема, у Тернополі – з трьох до чотирьох гривень. Там чиновники переконують, що новий тариф справедливий. Підвищення тарифів на проїзд вже анонсували у Чернівцях. Подорожчають приміські маршрути і в Харкові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-