Ярош: СБУ перевірить слова

Ярош: СБУ перевірить слова "компрадорського паразита" Пінчука

Документ
Укрінформ
Служба безпеки України перевіряє висловлювання українського бізнесмена Віктора Пінчука в рамках розслідування кримінального провадження за трьома статтями Кримінального кодексу.

Про це йдеться у відповіді керівника СБУ Василя Грицака на звернення позафракційного народного депутата України Дмитра Яроша, яку нардеп опублікував на своїй сторінці у Facebook.

"Отримав від СБУ проміжну відповідь щодо ворожих і антидержавних заяв компрадорського паразита Пінчука... Питання будемо добивати. Геть олігархів з України!" - зазначив Ярош.

Зокрема, у документі зазначається, що щодо висловлювань Пінчука призначена відповідна семантико-текстуальна експертиза.

Підкреслюється також, що у цій справі СБУ розслідує кримінальне провадження за статтями 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), 258-3 (Створення терористичної групи чи терористичної організації) та 258-5 (Фінансування тероризму) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, американське видання The Wall Street Journal опублікувало колонку українського олігарха Віктора Пінчука, в якій він розкриває своє бачення розв’язання конфлікту на Донбасі. Зокрема, Пінчук заявив, що Україна повинна пожертвувати анексованим Кримом заради миру з Росією, а також погодитися на замороження конфлікту на Донбасі.

Після цього видання опублікувало колонку заступника глави Адміністрації Президента України Костянтина Єлісєєва, в якій він називає позицію олігарха неприйнятною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-