Справа Онищенка: НАБУ затримала екс-керівників «Укргазвидобування»

Справа Онищенка: НАБУ затримала екс-керівників «Укргазвидобування»

Укрінформ
Детективи НАБУ 24 січня під процесуальним керівництвом прокурорів САП затримали двох колишніх заступників голови правління та одного з начальників управління ПАТ "Укргазвидобування" (100% належать державі), яких підозрюють у сприянні в організації нардепом Олександром Онищенком корупційної схеми з розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу.

Про це інформує прес-служба НАБУ.

"Їх підозрюють у вчинені злочинів, передбачених ч.1 ст. 255 ("Створення злочинної організації"), ч.4 ст. 28, ч.5 ст. 191 ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем")", - йдеться у повідомленні.

За версію слідства, згадані особи сприяли в організації народним депутатом Олександром Онищенком корупційної схеми з розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

Наразі готується клопотання до суду про обрання підозрюваним запобіжного заходу, зазначили в НАБУ.

Як повідомляв Укрінформ, у червні 2016 року НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявили про викриття організованого злочинного угруповання, яке завдало збитків державі в розмірі понад 3 млрд грн в результаті спільної діяльності на підставі угод, укладених з ПАТ "Укргазвидобування". Організатором корупційної схеми, за даними НАБУ, є народний депутат Онищенко.

5 липня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Онищенка. Але до цього він, користуючись депутатською недоторканністю, втік з України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-