Шкіряк підтвердив, що СБУ запобігла замаху на Антона Геращенка

Шкіряк підтвердив, що СБУ запобігла замаху на Антона Геращенка

Укрінформ
Народним депутатом, замаху на якому запобігли українські спецслужби, є Антон Геращенко. 

Це підтвердив в ефірі телеканалу "112 Україна" радник глави МВС Зорян Шкіряк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За своїми оперативними джералами я перевірив цю інформацію і підтверджую зараз у прямому ефірі, що замах готувався на Антона Геращенка", - сказав Шкіряк.

Він додав, що одним з головних мотивів замаху на нардепа є його публічна діяльність, спрямована проти агресивної політики Кремля. Крім того, підготовку вбивства пов'язують і з діяльністю сайту "Миротворець".

Радник глави МВС додав, що наразі Геращенко з сім'єю перебуває під охороною.

Як повідомлялося, голова СБУ Васитль Грицак напередодні повідомив про відвернуту спробу замаху на життя народного депутата України, яка планувалася і координувалася з території Росії. 

Безпосереднім координатором замаху був уродженець РФ, колишній мешканець Харківської області, який після вторгнення російських військ на Донбас вступив до лав "ЛНР". Під безпосереднім керівництвом спецслужб РФ він здійснював підготовку та координацію діяльності ДРГ на лінії розмежування, зараз перебуває у м.Бєлгород (РФ). 

Зловмисники планували підірвати автомобіль нардепа або влаштувати вибух на маршруті його руху. 

У результаті спецоперації учора ввечері у Києві безпосередні виконавці були затримані з приведеним у готовність саморобним вибуховим пристроєм поблизу житла народного депутата України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-