Партія Саакашвілі відмовляється до його повернення в Грузію обирати лідера

Партія Саакашвілі відмовляється до його повернення в Грузію обирати лідера

Укрінформ
Опозиційна грузинська партія "Єдиний національний рух" відмовилася від виборів голови партії до повернення на батьківщину екс-президента Грузії Михеїла Саакашвілі.

Таке рішення було озвучене на з'їзді партії, який відбувся 20 січня у Тбілісі, повідомляє ВВС.

"Оскільки Михайло Саакашвілі є політичним біженцем режиму Іванішвілі (колишнього прем'єр-міністра Грузії. - Ред.), його було позбавлено громадянства Грузії за політичними мотивами", - зачитав текст резолюції на з'їзді член ЄНР Нугзар Циклаурі.

У документі наголошується, що Саакашвілі ніколи не відмовлявся від посади голови ЄНР. У зв'язку з цим і вирішили не обирати голову доти, поки він не зможе повернутися в країну і "повноцінно включитися в політичні процеси".

Резолюцію зустріли голосними оплесками учасники з'їзду, до яких за допомогою прямого включення звернувся і сам Саакашвілі, який проживає нині в Україні.

Як відомо, Єдиний національний рух - найбільша опозиційна сила в Грузії. Торік у жовтні  вона програла парламентські вибори правлячій партії "Грузинська мрія - Демократична Грузія".

Незадовго до з'їзду в партії стався серйозний конфлікт, в результаті якого минулого тижня деякі її впливові члени, в тому числі колишній мер Тбілісі Гігі Угулава, заявили про вихід і створення нової політичної сили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-